tropisch eiland - Reisverslag uit Mahébourg, Mauritius van gerritenria - WaarBenJij.nu tropisch eiland - Reisverslag uit Mahébourg, Mauritius van gerritenria - WaarBenJij.nu

tropisch eiland

Door: Gerrit en Ria

Blijf op de hoogte en volg

06 Juli 2004 | Mauritius, Mahébourg

We zijn gisteren aangekomen op Mauritius. Het is een heel ander beeld als Afrika. Het lijken meer Aziatische toestanden. In de boeken zie je alleen maar plaatjes van prachtige stranden en een blauwe zee, maar er hoort natuurlijk ook een binnenland bij dat je niet in de boeken ziet. Tot nu toe hebben we vooral rietsuikerplantages gezien, maar morgen maken we een excursie en zien we meer van het eiland.
Op zich is het hier allemaal goed verzorgd. We waren een beetje gespannen omdat we dit deel van de reis zelf via internet hebben geregeld en dus geen vouchers of zo hadden, maar op het vliegveld werden we keurig opgewacht door een taxichauffeur die een bordje met mijn naam omhoog hield. Hij bracht ons naar het appartement waar we werden verwelkomd door een vertegenwoordigster van het bureau waarmee we dit hebben geregeld. Zij heeft ons de eerste dingen uitgelegd en is vanmorgen weer geweest om de mogelijkheden voor excursies metons door te nemen. We hebben twee excursies gekozen voor morgen en vrijdag, waarbij de nadruk een beetje ligt op de (hollandse) geschiedenis van het eiland.
We kunnen helaas geen foto'smeer plaatsen, maar iedereen heeft waarschjnlijk wel een beeld.
Donderdag een nieuw bericht. Karin we hadden teveel gewicht in onze koffers, dus we de zomer alvast verstuurd. Hij is dus onderweg. Wij hebben hier gelijk te maken met enigzins bewolkt weer, maar het is wel warm.

• 06 Juli 2004 - 10:28

Heidi:

Leuk om over jullie belevenissen te lezen en de foto's te zien! Ik wens jullie nog fijne dagen op Mauritius.

• 06 Juli 2004 - 19:47

Eefje:

Hallo Ria en Gerrit zo jullie hebben al heel wat gezien en kunnen nu een beetje bijkomen van de rondreis geniet er nog maar even van. Groetjes Eefje

• 06 Juli 2004 - 21:16

Menno:

Veel plezier nog de laatste week op Mauritius. Ik neem aan geen lange afstanden rijden meer. Hoe vervoeren jullie je daar?
    En is Mahebourg de hoofdstad of de plaats waar jullie aangekomen zijn en/of verblijven?
    Jammer dat er geen foto's meer komen. Ik wilde jullie nog een paar cadeau doen, maar omdat het nog maar een paar dagen is heb je er niet op tijd nog iets aan. En neem alsjeblieft het mooie weer weer mee terug (hoewel vandaag viel het wel mee, maar de voorspellingen zijn slecht. Bereidt je maar vast voor.)

Groet,
    Menno

• 27 Oktober 2004 - 19:08

Floris:

hey
    ik kom net van Mauritius, vier maanden gezeten, maar een pracht eiland, heb nu al weer heimwee, al dat koude weer hier
    grand bay is mooi, wel toeristisch
    het nationaal park is mooi en het grand basin en de zid kust is ook mooi om te bezoeken
    je kan trouwens heel goed met de bus reizen van Mahebourg kan je zo de bus pakken naar Curpipe, naar het zuiden en naar Flac en het kost haast niks
    nou veel plezier daar!!!
    ps de oost kust is een stuk bewolkter dan de west kust, daar is het ook een stuk warmer